Sunday 24 February 2013

El Rollo!


Väga vahva. Eesti vabariigi sünnipaeva hommikul ärkan vara, istun basseini ääres internetis ning kuulen, kuidas mööda tänavat tuleb kohalik marching band'i grupp. Nad mängisid Mehhiko hümni. Niisiis tähtsa päeva tseremooniast ma ilma ei jäänud. Mehhiklased tähistavad täna oma lipupäeva: 45 aastat tagasi registreeriti allkirjadega Mehhiko lipp.



Kogu eilse päeva veetsime populaarses Morelose veepargis Rollo!
Pärast kerget soojendust kummirõngastega võtsime ette kõige peadpööritavamad atraktsioonid. Lasin alla ühest kollasest torust, kus ma peaaegu, et kukkusin taevast alla. See oli nii järsk, et ma kohati ei tundnud vett selja all ning kui tundsin, siis ainult õrnalt. Aga see oli alles algus. Järgmine lend oli veel pööritavam ja kõige otsesemas mõttes pööritav! Ühe kõrge punase toru tipus pandi mind kapslisse, suleti pealt ning loeti inglise keeles numbreid: three, two, one... Ma ootasin, et sellele järgneb zero või go ka, aga ei, lihtsalt tõmmati põrand jalge alt ära ja kukkusin kuhugi punasesse auku. Väljast poolt võis näha, kuidas ma kõigepealt alla kihutasin, kuid siis saatis toru mind järsult üles poole, kus ma taeva suunas umbes poole ringi kujulise tiiru tegin, ja seejärel jälle maa suunas liikusin.
Muidugi me käisime kõik atraktsioonid läbi ning lõpetasime võidusõiduga: Brasiilia, Mehhiko, Eesti. Pärast teist allasõitu hakkasime arendama oma tehnikat, kes kaugemale ja kes kiiremini. Kihutasime märjal liumäel mattidega: tõukasime üha tugevamini, iga konaruse peal hüppasima üha rohkem, nõnda, et viimane hüppe peaaegu otse alla lausa kiljuma pani, iga korraga kihutasime kaugemale! Igaüks meist võitis, kuid lõppkokkuvõtteks tuleb tunnistada, et kõige rohkem võitusid kogus Brasiilia - selge, sest liumäed olid Brasiilia lipuvärvides!


Ööbima sõitsime 10 minuti kaugusel asuvasse linnakesse, kus suure vaevaga oli välja otsitud kaks hotelli, millest ühes me peatusime.
Loputasime end kuuma veega üle, sest külmaveekraan lihtsalt ei töötanud. Kui me just lõpetanud olime, koputas hotelli administraator uksele, palus luba duširuumi kontrollima minna ning sõnas, et kohe-kohe tehakse kõik korda, kohe-kohe täidetakse külma vee mahutid ka ja siis on kõik korras. Aga me just lõpetasime... Kõigile tegi hirmus palju nala, kui ma ütlesin, et "¡Pense que me voy a salir sin pelo después bañarme!"

No comments: